Gospel Recordings Nederland

Nieuwsbrief GRN juni 2019 (17/06/2019)

 JUNI 2019

Beste lezers,

Gospel Recordings Nederland is nauw betrokken bij het reusachtige werk wereldwijd, wat door Global Recordings Network (onze internationale naam) wordt gedaan.
Op veel plaatsen in de wereld zijn collega’s van ons actief onder andere met het opnemen van Bijbelse verhalen, getuigenissen, Bijbelstudies in de eigen lands taal of dialect.

Veel van deze collega’s die in Azië of  Afrika werken en ook in de drie andere werelddelen, kennen wij  persoonlijk. Hard werkende, zeer toegewijde zendelingen die vaak met gevaar voor eigen leven de rimboe ingaan om het evangelie in de plaatselijke taal op te kunnen nemen en te verspreiden.
Tegenwoordig gebeurt dit met moderne en geavanceerde  hedendaagse middelen.

Er worden ook altijd boekjes gegeven, wanneer men het evangelie verteld aan de mensen, zoals deze foto laat zien voor een bepaald land in Afrika.

Vroeger werden er heel veel cd’s geproduceerd, terwijl het nu vooral gaat met behulp van bijvoorbeeld de Bijbelse verhalen op een afspeel apparaat op zonne-energie en/of via een micro sd card maar vooral ook heel veel met behulp van de gratis app voor smartphone, tablet en computer: “5Fish”.

Alle 6450 talen staan op deze app, dus de kans is zeer groot dat iemands taal erop staat.

   

Wij in Nederland doen veel aan promotie van dit werk. Zo stonden wij zoals elk jaar, weer bij de Opwekking Conferentie in Biddinghuizen. Daar hadden we leuke ontmoetingen met veel geïnteresseerden. Een wat oudere man vroeg wat dat allemaal was op onze tafel, en hij wees naar de 5Fish kaartjes. Toen ik hem had uitgelegd dat het over de gratis app gaat voor zijn smartphone, werd hij zeer enthousiast en vroeg mij deze voor hem op zijn telefoon te installeren, want hij kon dat zelf niet. Hij was namelijk zijn leesbril vergeten.
Hij was er zo blij mee, toen bleek dat die app op zijn telefoon werkte, dat hij spontaan een mooie gift gaf. Hij zei dat God op zijn hart had gelegd deze gift voor het werk te geven.

Ook jongelui kwamen langs en iedereen die wilde, kreeg een zonneklep. Deze jongens waren er duidelijk heel erg blij mee.

Hartelijk voor al uw gebed en ander blijk van medeleven.
Met hartelijke groet, Theo van Zuilekom

 
5FISH KAARTJE UITDELEN IN BOSNIË EN KROATIË
We hebben als gezin in de meivakantie een rondreis door Bosnië en Kroatië gemaakt. In onze handbagage zaten kaartjes van Gospel Recordings. We hebben in 10 dagen tijd op 6 verschillende plekken geslapen via AirB&B. Als we weg gingen lieten we een doosje pepermunt, een zelfgemaakt bedankkaartje én een kaartje van 5-fish in het appartement achter. Ook gaven we af en toe een kaartje, nadat we een leuk gesprekje met iemand hadden gehad. Het was alsof we zaadjes van Gods Woord mochten zaaien, hier en daar tijdens onze mooie reis. Wat het zaad zal doen? Geen idee! We bidden dat God met Zijn Geest zal werken en dat deze mooie mensen Zijn Woord zullen gaan ontdekken in de taal van hun hart!

Vriendelijke groet, 
RosalieHET EINDE VAN EEN TIJDPERK
In de afgelopen paar periode hebben we het Sabre II-project opnieuw geëvalueerd. De voortgang was traag en de omstandigheden zijn veranderd. De markt neemt af en we kunnen niet genoeg potentiële klanten vinden. Het resultaat is dat we niet doorgaan met een nieuw model van de Saber. We zullen onderdelen en services blijven leveren aan bestaande spelers.
 
GRN is vanaf het allereerste begin bezig met het ontwerpen en produceren van spelers. Tot nu toe was er altijd een behoefte om opwindbare spelers te produceren zodat mensen het verhaal van Jezus in hun taal konden horen. Er zijn nu zoveel verschillende opties beschikbaar die mensen onze opnames laten horen waardoor we menen dat het niet nodig is om onze eigen speler te blijven produceren.
 
Onze dank gaat uit naar de vele getalenteerde uitvinders en de toegewijde medewerkers en vrijwilligers die duizenden en duizenden spelers hebben geproduceerd.
 
Bid alsjeblieft voor 5fish, toegang tot opnames via onze website en verstrekking van geschikte spelers zodat mensen toegang blijven houden tot GRN-opnames en audiovisuele berichten.EEN KIJKJE IN DE KEUKEN VAN GOSPEL RECORDINGS NEDERLAND, WAT GEBEURDE ER ZOAL DIT JAAR

Vrijwilligersetentje 12  januari 2019
Zaterdag 12 januari j.l. hebben we met bestuur, staf en vrijwilligers gegeten in Zeewolde. Gezellig om weer met iedereen bij te praten , oog te hebben voor elkaar en de teamspirit te onderhouden!

Mannendag Wezep 26 januari 2019
Zaterdag 26 januari j.l. hebben Ad en Jaap de stand bemand op de mannendag in Wezep.

Trainingsdag St. Gave 9 februari 2019
Ad en Jaap zijn 9 februari naar de Trainingsdag van stichting Gave geweest in Amersfoort.

Naima vrouwendag 16 maart 2019
Zaterdag 16 maart was er in Amersfoort de Naima-vrouwendag, georganiseerd door Evangelie en Moslims in samenwerking met Luz Heerde (onderdeel van Jeugd met een Opdracht). Het was een dag met aanbidding, overdenking, getuigenissen en workshops en tijd om elkaar te ontmoeten en natuurlijk heerlijk eten! Bij een van de workshops van de Luz heeft Marion uitleg gegeven over de mogelijkheden van het gebruik van materialen van GRN tijdens de Luz-bijeenkomsten, waaronder uitleg over de App 5FISH en de platenboeken.

(Luz:  Luz betekent licht in het Spaans. Luz is een concept door christen vrouwen georganiseerde bijeenkomsten waarin zij samen komen met  buitenlandse vrouwen waarbij er een taal- of creatieve activiteit aangeboden wordt en we proberen een stukje van Gods Liefde te laten zien, voelen en horen.)

Betuwse vrouwendag 16 maart 2019
16 Maart is Ad met de stand naar de Betuwse vrouwendag geweest. ”Onze” Brenda speelde daar mee met de aanbiddingsband.

NL zingt dag 6 april 2019
Dit jaar waren Ad, Edwin, Jaap en Marion weer op de ’EO Nederland zingt dag’ aanwezig met de stand. We hebben vooral door het uitdelen van de visitekaartjes met de app 5FISH erop deze bekend proberen te maken onder onze broeders en zusters die deze dag bezochten.EMDC  april 2019
In april was er weer een EMDC (Eurasia Media & Distribution Consultation) in Nederland (deze is om het jaar in Nederland en Thailand). Marion is hier een dag geweest. Collega’s van Global Recordings Network USA en GRN Spanje waren er om Global Recordings Network met een stand te vertegenwoordigen. Het was goed om elkaar en andere broeders en zusters die zich wereldwijd bezighouden met  evangelieverspreiding door diverse media te ontmoeten.

                                    Het team van Global Recordings Network tijdens de EMDC bijeenkomst.

2e Exloermond Eerste paasdag 21 april 2019
Eerste Paasdag hebben Jaap en Marion de stand bemand in 2e Exloermond bij een concert van Sela, georganiseerd door Music & Meeting. Dit was een jaarlijks terugkerend event, wat dit jaar voor de laatste keer was. We kijken terug op mooie inhoudelijke gesprekken, een prachtig concert en heerlijk eten.

Concert Leen Koster 25 mei 2019 Nieuwekerk aan de IJssel
Zaterdag 25 mei gaf onze ambassadeur Leen Koster voorlopig zijn laatste concert in zijn eigen gemeente (de gemeente waar hij voorganger is). Jaap en Marion zijn hierbij aanwezig geweest met de stand. Er was veel belangstelling voor het werk van GRN en we hebben een goede tijd gehad met elkaar, met voorafgaand een heerlijke Surinaamse/Indische maaltijd.

Interne ontwikkelingen
Afgelopen jaar heeft onze directeur/voorzitter Theo aangegeven zijn functie als directeur en voorzitter neer te willen leggen en tot uiterlijk einde dit jaar deze functies zal blijven vervullen. Hij blijft samen met zijn vrouw Yvonne wel vrijwilliger bij GRN. Jan Gooijer is kennis komen maken met het bestuur en met Marion en heeft aangegeven plaats te willen nemen in het bestuur. Welkom Jan! De kennismaking belooft mooie (nieuwe) ontwikkelingen.  

In de loop van dit jaar hebben ook Michel  en Brenda aangegeven hun bestuursfunctie neer te leggen.

Faye en Mario zijn gestopt als vrijwilligers bij GRN. De afgelopen jaren konden zij door persoonlijke omstandigheden niet meedraaien en hierdoor is de betrokkenheid van hen naar GRN afgenomen, waardoor zij dit besluit genomen hebben.

We danken Michel, Brenda, Faye en Mario voor hun inbreng, gebed en steun van de afgelopen jaren en wensen hen Gods Zegen op de weg die Hij met hen wil gaan.

Nieuwe folder
Op Opwekking hebben we onze nieuwe folder gepresenteerd. Deze kunt u hier downloaden.

GOSPEL RECORDINGS NEDERLAND
Noorderbreedte 1A
8081 PX Elburg

Telefoon: +31 (0) 525 - 769008

Email: info@gospelrecordings.nl
Website: www.gospelrecordings.nl

IBAN/rekeningnummer NL12 RABO 0141 5334 12
Incassant-ID: NL09ZZZ412032980000
KvK 41203298

                         

Is deze nieuwsbrief slecht leesbaar? Bekijk de online versie

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@gospelrecordings.nl