Gospel Recordings Nederland

Nieuwsbrief GRN oktober 2022 (10/10/2022)

 OKTOBER 2022

Beste lezers,

Van Peter Jan de Vries, van Mission Creation Care, ontvingen we onlangs een mooie bijdrage over de toepassing van onze materialen in de praktijk te Papua. Graag laten we u meelezen over zijn ervaring in de praktijk:

“Want voor mij is leven Christus, en sterven winst.” (Fillipenzen 1:21)

Beste vrienden,

De Goed Nieuws cursus en de getuigenissen van de evangelisten die daaraan meededen onderstreepten weer eens de realiteit van deze tekst. Het gaat in leven en sterven om Christus. Hij is het waar ons leven en de hele geschiedenis van deze wereld om draait. Evangelieverkondiging, op welke manier dan ook, is een zaak van leven en dood. Laten wij, bij alles wat we doen, ons vooral ook daarvoor inzetten.

 

     

 

Goed Nieuws (GEM) cursus van Gospel Recordings

Al gebarend illustreert één van de evangelisten het Bijbelverhaal dat hij vertelt. Elke deelnemer aan de Goed Nieuws evangelisatiecursus heeft een Bijbelverhaal voorbereid en ik heb een aantal van hen gevraagd hun verhaal voor de groep te vertellen. Iedereen vindt het spannend om te doen, maar het lukt ook iedereen om op zijn eigen wijze een Bijbelverhaal vertellen. Een aantal van de evangelisten is er zelfs erg goed in en geniet echt van het vertellen.

Zo was ik in juli in Papua en heb ik in de stad Wamena cursus gegeven aan evangelisten van de GJRP-kerk (voortgekomen uit de Zending Gereformeerde Gemeenten). De kerk had al hun evangelisten uitgenodigd en de cursus werd zelfs geopend door een hoge overheidsfunctionaris.

Iedereen deed goed mee en was aan het eind van de week dan ook in staat om de methode toe te passen. De methode is gebaseerd op het gebruik van platen, het vertellen van Bijbelverhalen en de heilsgeschiedenis. Deze combinatie helpt de evangelisten om het evangelie beter door te geven. Daarnaast zijn alle voorbereidingsmaterialen ook beschikbaar in audioformaat, wat het ook makkelijk maakt voor degenen die niet zo vloeiend kunnen lezen en schrijven.

Na de cursus heeft de kerk besloten om de Goed Nieuws methode aan te bieden op hun Theologische Hogeschool en om in elk van de gebieden waar ze evangelisten hebben, zendingsdominees aan te stellen die de getrainde evangelisten kunnen begeleiden en bemoedigen.

 

JAAROVERICHT GRN 2021
Via onderstaande foto's willen we jullie graag een indruk geven van de internationale ontwikkelingen binnen Global Recordings Network, waar wij een onderdeel van zijn. Het gehele rapport is hier te downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

EO Nederland Zingt Dag 2022
Op zaterdag 22 oktober zijn wij D.V. samen met onze partner City Bibles aanwezig met een stand tijdens de EO Nederland Zingt dag. Mocht u de EO Nederland Zingt dag ook bezoeken, dan kijken we ernaar uit u in de pauze te ontmoeten en u op de hoogte te brengen van mogelijkheden om bijbelse boodschappen te verspreiden middels lezen, luisteren en kijken.

Zegen en groet,
Team Gospel Recordings Nederland

GOSPEL RECORDINGS NEDERLAND
van Gulickstraat 5
8081 AR Elburg

Telefoon: +31 (0) 525 - 769008

Email: info@gospelrecordings.nl
Website: www.gospelrecordings.nl

IBAN/rekeningnummer NL12 RABO 0141 5334 12
Incassant-ID: NL09ZZZ412032980000
KvK 41203298