Gospel Recordings Nederland

Nieuwsbrief GRN maart 2023 (16/03/2023)

 MAART 2023

Beste lezers,


“De Levende Christus”
Enkele maanden geleden ontvingen wij de nieuwsbrief van Peter Jan de Vries van Mission Creation Care, die actief is als zendeling in Papoea. In zijn nieuwsbrief schreef hij een mooi stuk over opnames die zij samen met onze collegae aldaar maken in de Korowai taal. Hierbij het artikel:

“Die doen we nog een keer over, ik was vergeten te zeggen dat Jezus zijn discipelen kon zien vanaf de berg.” zegt Damusi. Dat was mij ook al opgevallen, maar hij was zo goed op dreef dat ik hem het hele verhaal maar uit heb laten vertellen. 
We zijn bezig om in het Korowai audio opnames te maken van het leven van Christus en we zijn nu bij het verhaal van Jezus die over het water loopt. "De Levende Christus" is een verhalenbundel met 120 verhalen over het leven van Christus, ingebed in de Heilsgeschiedenis. Elke dag ben ik samen met Habel, Anton en Damusi en met Candra (een audiospecialist van Gospel Recordings) bezig om deze opnames te maken.
Habel heeft in 2009 ook meegeholpen met audio opnames en het gaat hem goed af. Anton en Damusi moeten nog even wennen aan de procedure, maar gaandeweg worden ook zij er steeds beter in.
Damusi voelt zich erg aangesproken door de verhalen; vooral door de gelijkenissen van Jezus die over rijkdom gaan. Het gaat hemzelf economisch best goed af en hij is de laatste jaren dan ook veel bezig geweest met geld verdienen. Maar daarbij heeft hij het geestelijke aspect van zijn leven nauwelijks aandacht gegeven. Door de gelijkenissen van Jezus beseft hij opeens dat een leven met geld, maar zonder Christus, uiteindelijk zinloos is. Dat wil hij veranderen. Hij zegt dat hij vanaf nu Christus wil volgen en dat hij graag gedoopt wil worden. Ik ben heel blij om dat te horen.

In de paar weken dat ik in Sentani ben om aan de audio opnames te werken, lukt het ons om 78 van de 120 verhalen af te krijgen. De rest hopen we volgend jaar op te nemen. Het is mijn gebed dat veel meer Korowai, net als Damusi, door deze verhalen Christus leren kennen en gaan volgen.

Damusi, Candra, ikzelf (Peter Jan), Habel en Anton

 
NIEUWE KULUMI SPELERS

Vorig jaar hebben we als gezamenlijke GRN Centres in Europa besloten om te stoppen met de mp3-spelers waar we tot dan toe mee werkten en aanboden. Daarvoor in de plaats zijn 2 prachtige praktische Kulumi spelers gekomen die jullie kunnen gebruiken op plaatsen waar elektriciteit en internet niet toereikend zijn. En dat e.v. in combinatie met onze gedrukte audiovisuele onderwijsprogramma's als Good News of Look Listen Live. Meer informatie daarover vind je hier.


 

De KULUMI MINI is een allrounder solar LED audio licht. Het heeft 4 helderheidsinstellingen, 3 niveaus van inhoudsnavigatie, 8GB geheugen, 2W luidspreker, 0,7W zonnepaneel, FM-radio en oplaadbare batterij. Het unieke ontwerp maakt hem compact, multifunctioneel en duurzaam.

     De KULUMI X is de kleine uitvoering. Het is een audiospeler op zonne-energie met een hoge geluidskwaliteit, 8GB intern geheugen, 3 niveaus van inhoudsnavigatie, oplaadbare Li-ion batterij en ingebouwd zonnepaneel. Het compacte en waterbestendige ontwerp maakt het lichtgewicht, duurzaam en kosteneffectief. 

     

De prijs van de Mini bedraagt € 39,- en van de X € 20,- Deze prijzen zijn excl. verzendkosten maar incl. het plaatsen van opnames in de speler. De opnames die je op de speler wilt laten plaatsen kunnen met ons overlegd worden. Neem daarvoor contact op via info@gospelrecordings.nl of bel ons.  

Zegen en groet,
Team Gospel Recordings Nederland

GOSPEL RECORDINGS NEDERLAND
van Gulickstraat 5
8081 AR Elburg

Telefoon: +31 (0) 525 - 769008

Email: info@gospelrecordings.nl
Website: www.gospelrecordings.nl

IBAN/rekeningnummer NL12 RABO 0141 5334 12
Incassant-ID: NL09ZZZ412032980000
KvK 41203298