Gospel Recordings Nederland

Nieuwsbrief GRN april 2017 (18/04/2017)

 APRIL 2017

Beste lezers,

WIE HAD DAT OOIT GEDACHT?

We denken vaak dat de middelen en mogelijkheden van GRN 'ver weg' goed te gebruiken zijn. Maar wij denken dat ze juist ook in onze eigen omgeving, onze eigen achtertuin, nuttig kunnen zjin. Hierbij enkele ideeën:

Ouderen:
Oudere mensen vergeten soms 'vreemde' talen die ze geleerd hebben en 'keren terug' naar de taal uit hun kindertijd. Ze genieten vaak van het luisteren naar Evangelieboodschappen en muziek in een taal die ze nog begrijpen. Ze voelen zich hierdoor op hun gemak en het kan zelfs van eeuwigheidswaarde zijn.

Ziekenhuizen:
Een ziekenhuispredikant ontmoet patiënten die wellicht vragen hebben over God en meer willen weten, maar ze spreken slecht Nederlands. Voor hen zouden de mogelijkheden van GRN als een geschenk uit de hemel ervaren kunnen worden. Je kunt gesproken en gezongen Evangelieboodschappen op de smartphone van de patiënt zetten, de 5Fish-app installeren of je geeft ze een goedkope audiospeler met audiobestanden in hun eigen taal, waardoor ze uren kunnen luisteren.

Buitenlandse studenten:
Deze studenten spreken vaak slecht of geen Nederlands, maar hun eigen moedertaal uiteraard zeer goed. Als je hen iets over Jezus uit wil leggen kom je in het Nederlands niet zo ver en als je moet wachten totdat ze voldoende Nederlands spreken duurt het misschien nog jaren. Met de mogelijkheden die GRN biedt kun je ze in hun eigen taal iets laten horen over Jezus.  Met de 5Fish-app, cd's, dvd's en audiospelers heb je altijd een mogelijkheid om ze iets te bieden in de taal van hun hart.

Mensen die afhankelijk zijn van 'horen':
Er zijn ook in Nederland mensen die niet of slecht kunnen lezen en schrijven. GRN heeft opnames in het Nederlands! Voor hen is dit bij uitstek een mogelijkheid om toch naar eenvoudige boodschappen en liedjes te kunnen luisteren waarin het Evangelie uitgelegd wordt. Deze opnames kun je bij ons op cd bestellen of downloaden. Voor meer info klik HIER

Werknemers in de land- en tuinbouw:
In grote delen van Nederland wonen en werken groepen buitenlandse mensen die b.v. komen helpen bij het oogsten van groenten en fruit. Veel van deze mensen spreken gebrekkig of geen Nederlands, waardoor kerken moeilijk in contact met ze kunnen komen. Voor hen zijn de mogelijkheden van GRN ideaal. Ook hier kunnen de eerder genoemde mogelijkheden uitkomst bieden voor kerken om ze te bereiken in hun eigen taal. Ze zullen de Boodschap duidelijk te horen krijgen en de kerk kan zich focussen op vriendschap en gastvrijheid!

Vluchtelingen en asielzoekers:
Als je bewust mensen in contact wilt brengen met het Evangelie en de boodschap van Jezus kom je bij asielzoekers in het Nederlands vaak niet ver. Een getuigenis kan dan door gebrek aan taal tot onbegrip leiden of tot een abrupt einde van het gesprek. De 5fish-app biedt je het Evangelie in bijna 6.300 talen en dialecten op je telefoon. En ook hier geldt natuurlijk dat er meer mogelijkheden en middelen zijn dan alleen de app.

5fish
5fish is een app voor smartphones en tablets die beschikbaar is op iTunes, Android en de webbrowser (5fish.mobi). Hiermee kun je bijbelboodschappen in bijna 6.300 talen en dialecten downloaden, op je smartphone of tablet zetten en vervolgens gemakkelijk delen.

Overige beschikbaren mogelijkheden bij GRN: CD's, DVD's, microSD-kaartjes, USB-sticks, internet, mp3-spelerss etc.

 

   


Graag brengen wij u nogmaals ons project voor het maken van opnames in Indonesië onder de aandacht. Hieronder treft u alle informatie aan. We zijn verheugd en dankbaar dat de eerste giften binnen komen. Wilt u een A4-tje met de informatie om b.v. in uw kerk onder de aandacht te brengen, download deze dan HIER.


PROJECT: AUDIO-OPNAMES MAKEN EN VERSPREIDEN IN STAMMENTALEN TE INDONESIË

Indonesië is de grootste archipel ter wereld. Het heeft 17.508 eilanden en is 5150 km lang. De Republiek Indonesië werd uitgeroepen als een onafhankelijk land op 17 augustus 1945. Met een populatie van 258 miljoen mensen is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is. Er zijn meer dan 500 stammen die meer dan 1000 talen en dialecten spreken. De nationale taal is het Bahasa Indonesia. Elke stam heeft zijn eigen taal, kleding, cultuur, kunst en speciale voeding. De belangrijkste religies die de overheid toelaat zijn de islam, het christendom (katholieke en protestantse), hindoeïsme, boeddhisme en traditionele religies.

Gezien de historische band die Nederland met Indonesië heeft ondersteunen we als Gospel Recordings Nederland graag projecten in dit land. Voor 2017 staan de volgende opnameprojecten gepland:

   

 

   


Enkele foto’s om een indruk te geven van vergelijkbare projecten in Indonesië:

 


In 2017 staat het maken van opnames in de 7 genoemde talen gepland (zie foto’s hierboven). Daarnaast willen we 500 cd’s met opnames in de Lematang taal, die vorig jaar zijn gemaakt, verspreiden. Tevens worden Sabers (opwindbare mp3-spelers) gedistribueerd met boodschappen in lokale talen van 14 stammen te West-Papoea.

Voor dit totale project hopen we in 2017 via verschillende kanalen totaal € 15.000,= te mogen ontvangen. Mocht u dit willen steunen, klik dan op deze link: Gift project Indonesië

NIEUWE AUDIO BIJBEL BESCHIKBAAR
We zijn blij dat de nieuwe Omega Audio Bijbel, die we eerder aangekondigd hebben, inmiddels beschikbaar is. De Omega Audio Bijbel is een, op zonne-energie oplaadbare, audiospeler die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik van b.v. meertalige content. De speler bevat een hi-capacity batterij en kan natuurlijk ook opgeladen worden met een stroomkabel. De speler kan gebruikt worden voor kleine en middelgrote groepen, maar heeft ook een koptelefoon aansluiting. De speler heeft een 3-niveau mappenstructuur voor de opslag van bestanden. Dit betekent dat het overschakelen tussen verschillende talen of tussen verschillende typen inhoud (bijvoorbeeld bijbel en andere content) een kwestie is van het indrukken van een knop.
Voor meer informatie en mogelijkheden m.b.t. de Omega Audio Bijbel kunt u via de gegevens hieronder contact met ons opnemen.

   


GOSPEL RECORDINGS NEDERLAND

Noorderbreedte 1A
8081 PX Elburg

Telefoon: +31 (0) 525 - 769008

Email: info@gospelrecordings.nl
Website: www.gospelrecordings.nl

IBAN/rekeningnummer NL12 RABO 0141 5334 12
Incassant-ID: NL09ZZZ412032980000
KvK 41203298

                         

Is deze nieuwsbrief slecht leesbaar? Bekijk de online versie

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@gospelrecordings.nl