Gospel Recordings Nederland

Nieuwsbrief GRN juli 2017 (12/07/2017)

 JULI 2017

Beste lezers,

VAKANTIETIJD
De vakantietijd is aangebroken, tijd om op reis te gaan, ontspannen en genieten. Heb je er wel eens over nagedacht om tijdens je vakantie iets uit te delen om mensen aan het nadenken te zetten over Jezus? Of over God? Dit kan bijvoorbeeld met cd's, maar ook met visitekaartjes met daarop de 5fish app. Wellicht iets om mee te nemen in je overweging?! Neem gerust contact met ons op om over de mogelijkheden door te praten.

   


HET EVANGELIE IN GAMBIA
Onlangs kwamen we met iemand in contact die materialen uit wilde delen in Gambia. Van haar ontvingen we de volgende reactie:

We hebben de mp3 spelers en micro sd-kaartjes voor Gambia uitgedeeld. Het was erg mooi om de mensen te zien luisteren naar hun eigen stammentaal. Wat een verraste gezichten! Onze guard van het eerste appartement hadden we een bijbel gegeven en hij las er elke dag uit. Als we terugkwamen zagen we hem over zijn bijbel heen gebogen zitten. Hij had veel vragen. Mijn man vertelde over het apparaatje wat we bij ons hadden (de nieuwe Omega Audio Bible waarover we in de vorige nieuwsbrief schreven). Hij stelde het zich als volgt voor: Dan zit ik thuis onder de boom met mijn ouders en dan kunnen we heerlijk naar de bijbel luisteren. Toen we in de gaten kregen dat deze man er echt goed mee om zou gaan, hebben we hem een mp3 speler met micro sd-kaartje inclusief speaker gegeven. Hij was hier geweldig blij mee.

Ook in 2 kerkjes hebben we een mp3 speler gegeven. En aan iemand die helemaal in het uiterste oosten van Gambia woont. Het zou prachtig zijn als ze in die uithoek het Evangelie mogen horen. Ook een evangelist en pastor die wekelijks de onderontwikkelde gebieden van Senegal intrekken hebben het materiaal verheugd in ontvangst genomen. Het was een gebedsverhoring voor hen. Gambia is een land waar 90% van de mensen moslim is, maar het is een heel tolerant volk en ze staan echt open voor het Evangelie. Ik denk zeker dat ik in de toekomst meer materialen wil aanschaffen. Het is geweldig om al die dankbare gezichten te zien.

 

 


NUTTIG VOOR ONDERWIJS
Een voorganger van een kerk in Noord-Oost Bangladesh brengt het evangelie regelmatig in een lokaal dorp. De locatie is erg afgelegen, er zijn geen wegen, communicatiemiddelen of andere faciliteiten. De mensen zijn vooral afhankelijk van mondelinge communicatie en hoewel de grootste groep mensen christen is, is er ook veel bijgeloof. De omstandigheden om te evangeliseren zijn moeilijk.
In het begin luisterde niemand naar de voorganger. In 2014 bestelde hij voor 't eerst GRN-materialen. Nadat hij deze had gebruikt om het goede nieuws met de bevolking te delen, kwamen mensen de GRN-boeken bekijken en luisterden aandachtig naar de verhalen. De voorganger deelde de materialen uit en bleken echt zeer nuttig te zijn om het evangelie te onderwijzen.
Naarmate het dorp meer geïnteresseerd raakte in de verhalen die de voorganger uitdeelde, mocht hij ook in hun huizen komen om het verhaal van Jezus te delen. Hij mocht regelmatig terugkomen. Een niet-christelijke familie met veel sociale problemen begon ook naar de samenkomsten in de kerk te komen. Nu leert de voorganger hen om zich voor te bereiden op de doop. Nadat ze over Jezus Christus hadden geleerd zeiden ze dat ze allerlei slechte gewoonten en bijgeloof af zouden leggen.
GRN-materialen zijn niet alleen nuttig om onbereikte mensengroepen te bereiken, maar kunnen ook helpen bij het aanpakken van verschillen tussen het onderwijs van de Bijbel en het (bij)geloof van de mensen in de praktijk. Syncretisme kan heel gevaarlijk zijn wanneer er geen evangeliematerialen of bijbelonderwijs bij komen, om verkeerde aannames of traditionele bijgeloven te corrigeren.
(Dit artikel is aangepast uit een rapport van GRN Bangladesh)

 

 


GOSPEL RECORDINGS NEDERLAND

Noorderbreedte 1A
8081 PX Elburg

Telefoon: +31 (0) 525 - 769008

Email: info@gospelrecordings.nl
Website: www.gospelrecordings.nl

IBAN/rekeningnummer NL12 RABO 0141 5334 12
Incassant-ID: NL09ZZZ412032980000
KvK 41203298

                         

Is deze nieuwsbrief slecht leesbaar? Bekijk de online versie

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@gospelrecordings.nl