Gospel Recordings Nederland

Gospel Recordings Nederland is een onderdeel van Global Recordings Network – een interkerkelijk zendingsgenootschap dat als doel heeft het evangelie te verkondigen in alle talen van de wereld.

Download onze Nederlandstalige folder hier.

Geschiedenis

Gospel Recordings is in 1939 door Joy Ridderhof opgericht. Toen zij vanwege haar gezondheid niet naar het zendingsveld kon terugkeren, heeft God haar geleid om christelijke boodschappen op te nemen en op grammofoonplaat te zetten. Zij stuurde die naar de bevolking van Honduras, waar zij onder gewerkt had. Hieruit is een wereldwijde organisatie ontstaan.

Principes

Wij geloven dat de gehele Bijbel door God geïnspireerd is en gezaghebbend is in alle zaken van geloof en leven; de Drieëenheid, de Godheid van Christus, Zijn maagdelijke geboorte, het plaatsvervangend lijden en sterven van Christus en Zijn lichamelijke opstanding. Ook geloven wij dat Christus de enige weg tot behoud is, in de noodzaak van wedergeboorte en in de wederkomst van Christus op aarde. En wij geloven in de urgentie van de zendingsopdracht om het evangelie te verkondigen aan iedere persoon op aarde.

Financiën

GRN is een geloofszending. Dit betekent dat wij het werk van GRN in vertrouwen op God doen. Daarbij maken wij kosten voor materialen, verzending, publiciteit en administratie.
Als u iets bij ons bestelt ontvangt u daarbij een brief en pakbon met informatie over de opnamen en de kosten van de zending. Dat is alleen de materiaalprijs. Voor de dekking van de algemene kosten is uw (aanvullende) gift van harte welkom.

Ook kunt u met ons samenwerken door b.v. vriend van GRN te worden. Als u het belangrijk vindt dat mensen, die Jezus nog niet kennen, bereikt worden met het Evangelie in hun eigen taal, kunt u met ons meebidden, ons helpen als vrijwilliger bij b.v. promotionele activiteiten, of zich hier opgeven als 'vriend' of een gift geven.

Per 1 januari 2008 heeft de Belastingdienst GRN aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan ons gedaan zijn daardoor voor de giftgever aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Missie Nederland

Wij doen mee met MissieNederland. Dat betekent dat we actief de samenwerking opzoeken om vanuit Jezus' missie de kerk in beweging te brengen voor wijk en wereld. In het netwerk van MissieNederland moedigen we elkaar aan, delen we expertise, signaleren we waar beweging nodig is en anticiperen we daarop. Zo versterken we elkaar én de hele kerk in ons gezamenlijk verlangen om Jezus' missie uit te leven.