Gospel Recordings Nederland

Gospel Recordings Nederland zet zich in voor werk in Indonesië
Indonesië is de grootste archipel ter wereld. Het heeft 17.508 eilanden en is 5150 km lang. De Republiek Indonesië werd uitgeroepen als een onafhankelijk land op 17 augustus 1945.Met een populatie van 258 miljoen mensen is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is. Er zijn meer dan 500 stammen die meer dan 1000 talen en dialecten spreken. De nationale taal is het Bahasa Indonesia. Elke stam heeft zijn eigen taal, kleding, cultuur, kunst en speciale voeding. De belangrijkste religies die de overheid toelaat zijn de islam, het christendom (katholieke en protestantse), hindoeïsme, boeddhisme en traditionele religies.

Gezien de historische band die Nederland met Indonesië heeft ondersteunen we als Gospel Recordings Nederland projecten in dit land. In 2017 staat het maken van opnames in de volgende talen gepland: Damal, Auye, Nduga, Mek, Gorom, Saparua en Tarangan. Daarnaast willen we 500 cd’s met opnames in de Lematang taal, die vorig jaar zijn gemaakt, verspreiden. Tevens worden Sabers (opwindbare mp3-spelers) gedistribueerd met boodschappen in lokale talen van 14 stammen te West-Papoea.

Voor dit totale project hopen we in 2017 via verschillende kanalen totaal € 15.000,= te mogen ontvangen.

Wilt u een A4-tje met de informatie om b.v. in uw kerk onder de aandacht te brengen, download deze dan HIER.


Voorganger en zanger Leen Koster wordt ambassadeur van Gospel Recordings Nederland


Vanaf 1 januari 2017 sluit Leen Koster zich aan als ambassadeur van de bekende zendingsorganisatie Gospel Recordings Nederland (GRN), die het Evangelie met behulp van audio-opnames in meer dan 6.350 talen beschikbaar heeft om mensen met het Goede Nieuws uit de Bijbel te bereiken in de taal van hun hart. Samengevat: ‘The story of Jesus in the language of your heart’.


Sinds januari 2016 is GRN gevestigd in Elburg, na eerst een aantal jaren in Voorthuizen en Harderwijk een onderkomen te hebben gehad. GRN maakt onderdeel uit van een wereldwijd zendingsnetwerk genaamd Global Recordings Network met vestigingen in ruim 35 landen. “In Nederland zijn we al actief vanaf 1965” aldus Jaap Westerink. Eerst onder de naam ‘Evangelische Grammofoonplaat Zending’ en vanaf de jaren ’80 als Gospel Recordings Nederland. Iedereen die het Evangelie door wil geven in welke taal dan ook kan gebruik maken van de opnames van GRN. Ver weg en dichtbij, denk b.v. aan de vluchtelingen en asielzoekers. Sinds 2 jaar is er en prachtige gratis app genaamd 5Fish, waar alle opnames beschikbaar zijn.

Leen Koster is spreker, zanger, songwriter en een man met een echt zendingshart. Hij is gehuwd met Trudy en samen hebben ze 4 kinderen en 5 kleinkinderen. Zijn thuisbasis is de Volle Evangelie Gemeente Het Kruispunt in Nieuwerkerk aan den IJssel waar hij voorganger is. Daarnaast spreekt en zingt Leen in veel andere gemeentes.

Op 6 november 2015 kwam zijn eerste CD "Diep van binnenuit. De cd werd geproduceerd door Ralph van Manen en uitgegeven door Ecovata, een organisatie waar Gospel Recordings Nederland ook nauw mee samenwerkt. Na het uitkomen van de cd kwam deze direct op nummer 1 in de Nederlandse Gospel top 10. Tevens stond de cd o.a. op de website van SBS 6 geruime tijd op nummer 1 in de download top 10.
Na het uitkomen van ‘Diep van binnen’ is er veel gebeurd. Leen gaf interviews aan diverse kranten, bladen, radio- en tv stations en heeft inmiddels een aantal grote concerten met zijn band gegeven. Maar ook kleinere intieme winkeloptredens in Christelijke boekwinkels zijn in trek.

Inmiddels is Leen druk bezig met het schrijven en arrangeren van liedjes voor zijn nieuwe cd ‘Dichterbij dan ooit’ die naar verwachting in maart 2017 uit gaat komen. Ook nu betreft het weer een mix van ballads en uptempo songs waarin zeer herkenbare thema’s uit het leven van iedereen de revue passeren. Maar ook heel duidelijk een heen wijzing naar ‘het antwoord’ op vele vragen in het leven: Jezus Christus, de zoon van God.

Afgelopen jaar was Leen als zendeling o.a. nog actief in Oost-Europa en Suriname, waar hij ook een breed netwerk heeft.

GRN en Leen Koster bieden kerken en gemeentes zgn GRN-diensten aan. Leen zal dan spreken over zending en evangelisatie om mensen in hun eigen taal te kunnen bereiken. Maar hij zal ook een aantal liederen ten gehore brengen. Wilt u hierover meer weten, neem dan contact op met Leen Koster of Jaap Westerink via de websites www.leenkoster.nl of www.gospelrecordings.nlNieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ook via mail ontvangen? Stuur ons uw mailadres, info@gospelrecordings.nl

Lees hier de nieuwsbrief november 2017.

Lees hier de nieuwsbrief september 2017.

Lees hier de nieuwsbrief juli 2017.

Lees hier de nieuwsbrief april 2017.

Lees hier de nieuwsbrief februari 2017.

Lees hier de nieuwsbrief december 2016.

Kijk in het nieuwsbrief archief